Jaunas sakaru iekārtas izvēle

Par jaunu sakaru līdzekļa iegādi es spriedelēju jau kādu laiku atpakaļ, un patiesībā neesmu nonācis pie savas galējās izvēles. Neviena no manām izvēlētajām iekārtām neuzrunāja mani tik ļoti lai ķertu maku un skrietu uz veikalu kādu no viņām iegādāties. Protams daudziem var šķist dīvaini tas ka tik ļoti cenšos izvēlēties nākamo sakaru iekārtu, bet patiesībā mūsdienās sakaru rīks ir viena no svarīgākajām ierīcēm, kuras ļautiņi nēsā līdzi – bieži pat vienīgā.
Problēmas abām ierīcēm manā skatījumā ir gana daudz, tādēļ sagatavoju nelielu sarakstu, ar to, kas man dikti netīkas šajās iekārtās (iPhone 4 un HTC Desire) :

iPhone 4 mīnusi:

  • Stikla korpusa trauslums, daudz dzirdēts un redzēts par stikla (priekšpuses un aizmugures) trauslumu, nokrītot pat no neliela augstuma. Protams netaisos savu telefonu mētāt pa labi un pa kreisi, bet labāk nebaidīties par to vai no mazākā trieciena sakaru līdzeklis neizbeigs savu darbību.
  • Slavenā “Neturi savu iPhone 4 tā” lieta, protams runas ir ka ar iOS 4.2 šī problēma tiks novērsta, man pašam kaut kā grūti noticēt ka iOS atjauninājums šo lietu atrisinās.
  • Cena ja izvēlas pirkt neizmantojot “mazcenas” pakalpojuma iespējas un LMT gadījumā tiec piesiets pie iStyle, kurš, manuprāt, ir kārtējā shēma, kur LMT labi pelna, nevis uztraucas par klientiem.

HTC Desire mīnusi:

  • Dizains lai cik tas dīvaini, bet es patiešām neredzu jēgu tām pogām (home, return, etc) iekārtas apakšpuse, kā arī izvēles kursoram.
  • Market place – lai cik tas dīvaini būtu, bet tomēr neuzticos visiem lietotājiem un aplikāciju izstrādātājiem, un jau ir bijuši vairāki gadījumu, kad kāda aplikācija sūta lietotāja privāto informāciju uz izstrādātāja serveriem, lai izmantotu to saviem nolūkiem. Protams arī Apple arī ir bijuši līdzīgi gadījumi, bet tur vismaz ir kāda aplikāciju kontrole.
  • Manuprāt UI nav diezko ērts, protams ir pāris tiešām labi risinājumi, bet man ļoti netīkas aplikāciju izvēle
  • Stabilitāte, cik daudz paspaidīju Android manās rokās kārās itin bieži pat nedarot nekāds uber lietas.

Ja es kur malos labprāt uzzinātu citu viedokļus. Kā arī esmu sācis acis mest uz HTC Desire HD, bet šams vel nav pieejams Latvijā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.